logo
  • Chinese Kruiden
    Op maat gemaakte kruidenformules werken sterk op lichaam en geest.

Chinese Kruiden

Chinese Kruiden Geneeskunde

Onder de geneesmiddelen nemen kruiden een belangrijke plaats. In China wordt ongeveer 70% van alle aandoeningen met Chinese kruiden behandeld.

Chinese “kruiden” zijn plantaardige, dierlijke of minerale substanties. De meeste van deze stoffen zijn niet giftig. Zijn ze toch giftig of hebben zij ernstige bijwerkingen, dan worden zij zorgvuldig ontgift.
Het eindproduct dat in de natuurapotheek belandt, heeft dus een maximale geneeskrachtige werking met een minimum aan bijwerkingen.

Een kruidenformule bestaat uit meerdere afzonderlijke kruiden die synergetisch op elkaar inwerken, wat inhoudt dat de werking van de afzonderlijke kruiden groter wordt in combinatie met andere kruiden. Kruiden hebben een tropisme, een meridiaan gerichtheid. Ze helpen elkaar om op de juiste plek te komen, bijv. naar de nek, of schouder, en versterken elkaars actie of heffen de bijwerkingen op.

Het recept wordt aangepast aan de persoon. Het is dus maat op maat werk, en de formules worden steeds aangepast om het gewenste resultaat te behalen.

shutterstock_343250774 shutterstock_348938042shutterstock_70685983