logo

Cosmetische acupunctuur

Cosmetische Acupunctuur

Cosmetische acupunctuur is gericht op het behandelen van het gezicht en het voorkomen van veroudering van de huid. Er zijn specifieke naaldtechnieken aangevuld met aangepaste middelen die rimpels en andere huidproblemen, als pigmentvlekken, wallen of zwarte kringen onder de ogen aanpakken.

Cosmetische acupunctuur is :   Veilig & effectief

  • Het doel is de bloedcirculatie te stimuleren met acupunctuurnaalden en massage cupjes
  • Het ontneemt gifstoffen uit de huidcellen waardoor de zuurstofconsumptie toeneemt
  • Het ontneemt gifstoffen en voedt de huidcellen
  • Het verhoogt de spiertonus van de aangezichtsspieren en de spankracht van de huid
  • Het verbetert de elasticiteit van de huidlagen
  • Het bevordert de collageenproductie en natuurlijke aanmaak van elastine
  • Geen vervanger van botox of chirurgie
  • Uiterlijke schoonheid is gebaseerd op innerlijk evenwicht, er komt ook lichaamsacupunctuur ter ondersteuning van wat er in het lichaam niet in balans is.

 

De oude Chinese dokters zeiden dan ook dat uiterlijke schoonheid is gebaseerd op innerlijk evenwicht. Met andere woorden: ons gezicht weerspiegelt onze interne gezondheid, oftewel onze mate van balans en harmonie. Lichamelijke gezondheid en psychisch evenwicht geeft een goed gevoel en dat stralen we naar buiten toe uit. We zien er fris, gezond en jeugdig uit.

Waardoor veroudert onze huid vroegtijdig?
Naarmate we ouder worden, en dat begint al als we de twintig zijn gepasseerd, begint ons gezicht de sporen te vertonen van onze leefstijl en onze persoonlijke ervaringen.
We spreken niet voor niets van een doorleef gezicht. We kennen allemaal de tekenen: de lachrimpels, de denkrimpels, wallen, donkere kringen, pigmentvlekken, de mond en eronder kleine verticale lijntjes en rimpels van de nek, etc..
Het probleem is echter dat we voortdurend blootstaan aan de stress, die samenhangt met onze jachtige, prestatiegerichte maatschappij. Ontspanning, rust en stilte zijn moeilijk te vinden. Chronische stress ondermijnt onze afweerkracht en veroorzaakt daardoor een vroegtijdige veroudering. Bovendien laat stress zich van ons gezicht  “af lezen”.

De moderne mens vliegt vaak en bezoekt langdurig  zonovergoten oorden, waar we de schadelijke effecten van teveel en te lang zonnebaden ernstig onderschatten. Ook moeten we niet de schadelijke invloed onderschatten van de vervuilende stoffen in ons milieu, waaraan onze huid dagelijks wordt blootgesteld.

Acupunctuur voor gezichtsverjonging

De eerste drie weken komt u twee keer per week. Na deze eerste zes behandelingen treedt het eerste behandeleffect op. Daarna bouwen we af naar een frequentie van één keer per week, gedurende zes weken, om het begin effect te versterken. Gevolgd door één keer per zes weken een onderhoudsbehandeling, om het effect vast te blijven houden.