“Acupunctuur blijft me verwonderen. Het geeft resultaten, die dieper op het lichaam inwerken, zodat de gehele conditie verbetert”

“Acupunctuur blijft me verwonderen. Het geeft resultaten, die dieper op het lichaam inwerken, zodat de gehele conditie verbetert.”

Ontmoet
Rosalind

(Esoterische) acupunctuur is een mooie behandelwijze. Inmiddels ben ik na jaren nascholing goed getraind in het palperen, voelen en werken met ons vijfde zintuig, de handen. “The heart must have hands, the hands a heart.” 

Ik werk dan ook met alle liefde, plezier en aandacht en richt me op het vermogen van lichaam en geest tot zelfherstel en het behoud van vitaliteit.

Naast acupunctuur, behandel ik met Mc Makin Frequentie therapie.

Ik start elke behandeling met de geïntegreerde technieken vanuit de Osteopathie van Frank de Bakker.

Voortdurend ontwikkel ik mijn kennis en kunde in het vak. Voor mijn specialisatie Fertiliteit integreer ik dit jaar Hypnofertility.

Zhong Jiao Acupunctuur


Wat maakt de acupunctuur praktijk net wat anders?


Dat is de combinatie van osteopathie technieken, frequenties en esoterische acupunctuur en Hypno acupunctuur. Op deze manier behandel ik lichaam en geest samen als één geheel.

Hoe is de klacht ontstaan, en de oorzaak ligt vaak op een andere plek van behandeling. Waar behandeling nodig is,  test ik uit met de technieken vanuit de osteopathie. En pas de behandeling hier op aan.

Bij een fysieke klacht hoort vaak een emotioneel proces. Hoe ga je om met de klacht en waaruit is het ontstaan?  Daarom integreer ik esoterische acupunctuur. Zodat mensen het bewustzijn naar verantwoordelijkheid voor hun eigen fysieke en geestelijke gezondheid kunnen vergroten.

Er is veel ruimte en aandacht voor emotionele aspecten van het herstelproces, dit gebeurt altijd in een sfeer van vertrouwen, veiligheid en persoonlijke intentie.

Elke behandeling is een samenwerking, dit houdt in dat er een eigen verantwoordelijkheid is, (denk hierbij, indien nodig,  aan het aanpassen van voeding, beweging, of rust, of soms het volgen van psychotherapie) om de doelstelling goed te kunnen behalen.

Iedereen is welkom, jong en oud!


              


Hoe werk ik in de praktijk?


De hoogste vorm van geneeskunde is de behandelwijze die preventief werkt en niet alleen op de uiting van de symptomen.

Van Klacht naar Kracht

Lichaam en geest zijn niet los van elkaar en er speelt meer dan alleen de fysieke pijn. Fysieke problemen vertalen zich via emotionele of mentale problemen of uitdagingen binnen werk, relaties..

Als er weerstand of pijn aanwezig is in lichaam of geest, kan er uitgenodigd worden om hier bewust van te zijn en de aandacht naar binnen te brengen. Hiernaar te ademen, te voelen en het te ervaren, het er te laten zijn en accepteren, en ruimte te geven is deel van zelfregulatie. Loslaten, in plaats van vastzetten, zonder te moeten loslaten, geeft het lichaam en geest een uitnodiging en zet het in beweging. Dan is het veilig, om een nieuwe beweging te proberen.

Ik nodig je uit voor bewustwording, waardoor er transformatie en heling mogelijk is.

Acupunctuur, Moxa en Chinese Kruiden

Ik integreer de acupunctuur systemen van Tung, Klassieke acupunctuur en Esoterische acupunctuur.

Een groot stuk van de kracht van de Chinese Geneeswijze is de kruidengeneeskunde. Een goed resultaat vereist “maat op maat” werk.

Vanuit de Japanse acupunctuur studie, ben ik enthousiast over de breed inzetbare Moxa technieken. Ik werk veel met pure moxa als ook met elektrische moxa zonder rook bij acupunctuur Haarlem (woensdagen).

Zhong Jiao Acupunctuur


Waarom heet de Praktijk Zhong Jiao acupunctuur?

Zhong Jiao staat in de Chinese Geneeskunde voor onze Middelwarmer, daar waar de spijsvertering voor een groot deel plaatsvindt. Er is een goed transformatie proces in het lichaam nodig om voeding om te zetten in de juiste kwaliteit en hoeveelheid die het lichaam nodig heeft.

Bij een verminderde werking van de spijsvertering worden voedingsstoffen niet goed opgenomen en verlaten het lichaam. De opname van voeding in ons lichaam draagt bij aan een goed werkend immuunsysteem.

In de Chinese Geneeskunde corresponderen de Vijf elementen, Metaal, Water, Hout, Vuur, en Aarde met respectievelijk de organen de Long en de Dikke darm, de Nieren en de Blaas, de Lever en de Galblaas, het Hart en de Dunne darm en de Maag en de (Chinese) Milt. De Vijf elementen beïnvloeden elkaar in verschillende cycli.

Het Aarde element vormt het centrum en de andere elementen worden gevoed en versterkt door het Aarde element. Het is belangrijk om altijd de Zhong Jiao, de middelwarmer,  te versterken. Dit kan bereikt worden met acupunctuur en Chinese Kruiden.

Copyright 2022 © acupunctuur-zhong-jiao.nl | Privacystatement | Alle rechten voorbehouden