Gynaecologie

acupunctuur Zhong Jiao
acupunctuur Zhong Jiao

“Womb healing” is het herstel tussen de emotionele en fysieke dynamische balans bij gynaecologische problemen. De verbinding tussen hart en baarmoeder komt zowel in de embryologie als in de Chinese Geneeskunde naar voren. Deze schakel heet de Bao Mai en is belangrijk te herstellen.

De Chinese geneeskunde kan een uitkomst bieden.  Acupunctuur werkt om het fundament op te bouwen.  De voedingsbodem om het zaadje te laten groeien.

Acupunctuur reguleert de menstruatie cyclus. Een gezonde cyclus is de basis voor een fitte en succesvolle zwangerschap!  De hormoonhuishouding verbetert en je vergroot je vruchtbaarheid.  Van belang zijn je voeding, de gezondheid van je darmen, en voldoende slaap en ontspanning. Hiervoor werkt acupunctuur ook erg goed !

acupunctuur Zhong JiaoShe is far much more
than a good woman.

She is
a beautiful soul
who carries
light in her smile,
love in her bones,
and power in her skull.

Poem by Her-Piere Alex Jeanty

Op de woensdagen, kan je terecht voor specialisatie in de fertiliteits trajecten, IUI, IVF, ICSI, ongemakken tijdens de zwangerschap,  en inleiden van de bevalling bij acupunctuur Haarlem.

Ik werk met hypnofertiliteit, 3 keys hypnofertility van Lynsi Eastburn, hypnose speciaal bij zwanger worden, zwanger blijven. Een krachtige positieve en effectieve mindset, die je nodig hebt bij kinderwens. Emotionele blokkades en stress worden vanuit het onderbewuste opgelost en maken jouw kans op zwangerschap groter!

Zwanger worden

De baarmoeder is een fysiek en emotioneel beladen orgaan. Het kleine bekken slaat trauma en spanning op. We gaan verkeerd staan, lopen, en we gaan compenseren. Dit alles kan chronische spanning veroorzaken op het bekken, waardoor een vrije doorstroom (bloedtoevoer, lymfe, zenuwen) naar de baarmoeder beperkt wordt.

Ik werk met acupunctuur, kruiden, Mizan therapie en technieken vanuit de osteopathie om het bekken vrij te maken en de baarmoeder weer juist te laten functioneren, zodat klachten verminderen.  En de verbinding, de Bao Mai zich herstelt.

Acupunctuur heeft een energetische kijk naar zwanger worden. Fysieke, emotionele en spirituele aspecten spelen een grote rol. Acupunctuur ontstresst en reguleert lichaam en geest.

Hypnofertility

bron Ana Tablas

Omdat ik veel vrouwen voor kinderwens behandel, merk ik op, dat 80% van hen, veel stress ondervindt. Het slagen naar een gezonde zwangerschap, is een moeilijke en lange weg.

Herken je dit?

-Probeer je al langer zwanger te worden en geeft je dit stress?
-Heb je miskramen gehad en ben je bang voor meerdere?
-Vergt het veel energie, ook van je relatie?
-Ben je er vaak mee bezig?
-Zie je overal zwangere vrouwen?
-Vraag je je af of er met jouw lichaam wat mis is?
-Er komt niets uit onderzoek van de gyneacoloog?
-Wat doe je als het niet lukt om zwanger te worden?

Allemaal overtuigingen en angsten, het is tijd je te ontspannen en los te laten!

Stress kan helaas een belangrijke reden zijn, waarom je nog niet zwanger bent. Hypnofertility zet deze overtuigingen om naar een krachtige en positieve energie.

Door een lichte hypnose, leer je te ontspannen en je gepieker en gedachten los te laten.

Je kans op een positieve en gezonde zwanger verdubbelt.

Je zakt heerlijk in, en komt helemaal tot rust. Een uurtje voor jezelf.

Hoe werkt het?

Negatieve overtuigingen komen in het onderbewustzijn binnen.
De meest effectieve manier is om het onderbewuste aan te spreken. Hypnose is een manier om diep in ontspanning te komen, waardoor je kan communiceren met het onderbewustzijn. Tijdens de hypnofertiliteit sessie werk ik met positieve suggesties. Je ervaart meer ontspanning en vertrouwen dat jouw baby er aan komt.

Ook werkt de hypnose dieper in op het resultaat van de acupunctuur behandeling.

Fertiliteit

De juiste voorbereiding naar de zwangerschap, is de sleutel.
Dan pas is er kans om het zaadje te planten; de gewenste zwangerschap, waar zolang op gewacht is.

acupunctuur Zhong Jiao

Een op de zeven koppels hebben moeite om binnen 1 jaar zwanger te raken. Helaas stijgt dit aantal. Steeds meer vrouwen zoeken een oplossing en komen terecht voor een behandeling IFV/ICSI/IUI. Inmiddels is 1 op de 39 baby’s is het resultaat van een vruchtbaarheidtraject.

Waarom lukt het niet?

Vruchtbaarheid af van meerdere factoren. Hormonen moeten op het juiste moment in de cyclus vrijgegeven worden en in de juiste hoeveelheden. Het baarmoederslijmvlies zal dik en gezond moeten kunnen groeien om de eicel te voeden. De baarmoeder heeft een goede bloedcirculatie nodig, de vaginale PH waarde moet juist zijn om de zaadcel te kunnen doorlaten, en lymfe en urinair stelsel moeten de afvalstoffen kunnen afvoeren. En niet minder belangrijk, de vrouw moet klaar zijn om moeder te worden, emotioneel en spiritueel.

acupunctuur Zhong Jiao

En nu?

Bijna alle vrouwen die moeite hebben om zwanger te raken, zijn dus toe aan “abdominal binding”, oftewel een herstel van de verbinding tussen baarmoeder en het hart: zowel fysiek als emotioneel.

“Koude in de uterus”, is geen juiste voorbereiding voor een “nestje”. Castor olie verpakkingen om de baarmoeder te verwarmen zijn dan belangrijk . Kruiden om de baarmoeder goed op te schonen tijdens de menstruatie is ook een must.

Een voorbereiding van minimaal drie maanden, met gezonde lifestyle en de juiste cyclus is het advies, om succes te behalen. Wacht dus niet te lang, en start met acupunctuur en kruiden in te schakelen om dit proces te herstellen en versnellen.

Voordelen van TCM bij fertiliteit

 • verhogen van de kwaliteit van de follikels, rijping en soepelheid van de eicellen,
 • minder spanning geleiding op de eileiders,
 • Reguleren van vruchtbaarheidshormonen, acupunctuur versterkt het vrijkomen van endorfine, wat zorgt voor regulatie van gonadotrofine en follikel-stimulerend hormoon in de hersenen en ook de oestrogeen- en progesteron productie in de eierstokken,
 • verbeteren van de fase in de menstruatie cylus tussen de eisprong en de menstruatie,
 • reguleren van de expressie van follikel-stimulerend-hormoon receptoren,
 • normaliseren van cortisol en prolactine op IVF-medicatiedagen,
 • verbeteren van de sperma kwaliteit, hoeveelheid, snelheid en zaadvocht, mede door verandering van temperatuur in de balzak,
 • verminderen van de nevenwerkingen van de medicatie,
 • verbeteren van de dikte en doorbloeding van het baarmoederslijmvlies,
 • verbeteren van de embyro-implantatie,
 • behouden van de vrucht,
 • ondersteunen van de Shen, de emoties.

Ik werk met het lezen van BBB charting, temperatuur curves, om de juiste diagnose in de folliculaire en luteale fase te maken en te kunnen behandelen.
Het is van belang om eerst de cylus te reguleren, de bloed toevoer naar de baarmoeder beter te laten verlopen, de baarmoeder te verwarmen, het “nestje klaarmaken”,  het optimaliseren voor de komst van de baby.

acupunctuur Zhong Jiao

Mizan Therapy

acupunctuur Zhong Jiao

Mizan therapy is een geweldige manier om je kans te vergroten om sneller zwanger worden. Deze vrouwen massage is gericht op de onderbuik, het bekken en op de doorbloeding van de (gekantelde) baarmoeder. Mizan helpt bij een gekantelde baarmoeder, een betere doorbloeding, een betere hormonen balans. Ik leer je de zelfmassage, zodat je het thuis ook kunt toepassen.

acupunctuur Zhong Jiao

Deze thermische foto’s zijn genomen voor en na acupunctuur, je ziet dat na de behandeling, de buik beter doorbloed is.

Voeding als boost voor Zwangerschap

Door mijn opleiding tot hormoonspecialist, kan ik je adviseren met voeding, life stijl en supplementen. Een hot item blijft, wat is de juiste voeding om je vruchtbaarheid te vergroten,  om de hormonenbalans te verbeteren,  maar ook tijdens de zwangerschap (bij het vasthouden van vocht, verstopping, misselijkheid, vermoeidheid).

Gezond en fit zwanger zijn

Gezond en fit zwanger zijn met acupunctuur

Dat wil ieder zwangere vrouw natuurlijk graag. Volop kunnen genieten en blijven werken,
meedoen met alles, geen beperkingen door zwangerschapskwaaltjes. Dit kan anders, het hoeft niet. Acupunctuur is veilig en fijn, ook tijdens de zwangerschap.

 • helpt bij erge misselijkheid, overgeven, duizeligheid
 • voorkomen van een miskraam
 • vermoeidheid, je niet volhoudt op je werk
 • onverwachte somberheid en emoties
 • hoofdpijn
 • lage rugpijn
 • hoge bloeddruk
 • oedeem
 • moeilijk kunnen plassen
 • constipatie
 • slecht slapen
 • minder medicijnen hoeven innemen
 • stress momenten verminderen

Als je het belangrijk vindt, dat je zo gezond en fit mogelijk zwanger te zijn, en een goede start wilt maken.
Je denkt dat je net wat extra ondersteuning nodig hebt.

Acupunctuur Zhong Jiao

Aandacht voor je gezondheid nu, tijdens de zwangerschap is
investeren in een prettige bevalling straks!

Acupunctuur en kruiden verlichten alle zwangerschap kwaaltjes!

Bevalling

Stuitligging

Acupunctuur Zhong Jiao

Ligt de baby in een stuitligging, dan kan acupunctuur met moxa behandelingen helpen om de baby te keren. Dit heeft resultaat, vanaf:
– week 32, als je baby al langere tijd met het hoofdje naar boven ligt.
– week 34, ook als je baby eerst een andere houding had.

Verhoog de kans op spontaan draaien van zo een 50% tot 70% op een natuurlijke manier met acupunctuur en moxa. Eenmaal het hoofdje naar beneden gericht, verkleint de kans op terugdraaien.
In het eerste consult wordt geleerd, hoe thuis verder te gaan met moxa.
Om een natuurlijke geboorte zonder complicaties mogelijk te maken en als je geen keizerssnede wil, omdat het niet noodzakelijk is, start je met moxa behandelingen.

Wacht niet, en bel tijdig, als je baby in stuit ligt. De ruimte die er is om te draaien, wordt steeds minder. In de laatste weken groeit het kindje snel!

acupunctuur ervaringen zwangerschap

Voorbereiden, Inleiding en pijnbestrijding tijdens de bevalling met acupunctuur

Natuurlijk Voorbereid Bevallen.

Met acupunctuur en kruiden kan je van 4 weken voor de uitgerekende datum, voorbereid worden op een natuurlijke manier. Het zacht worden van de baarmoedermond, een zachte en geleidelijke manier om de bevalling te stimuleren. Als je liever geen medische inleiding ondergaat, zolang het anders kan.

Neem direct contact op als je weet dat er mogelijk een reden is, om de bevalling in te leiden.

Ook als je overtijd bent, kun je contact opnemen, om de bevalling te doen versnellen en een ingreep te voorkomen.

Als je graag gebruik maakt van pijnstilling met acupunctuur tijdens de bevalling, het bespoedigen van de bevalling, kan acupunctuur ook veel voor je betekenen. Ik help je graag!

acupunctuur Zhong Jiao

Na de bevalling

Ook is er veel zorg met acupunctuur en kruiden, na de geboorte.

 • Het helpen om de borstvoeding goed op gang te brengen
 • Borstontsteking en pijn
 • Borstlekkage
 • Postpartum bloedingen
 • Het weer aansterken bij de vermoeidheid
 • Oedeem
 • Bij postnatale depressie is acupunctuur de aangewezen therapie om je leven in evenwicht te brengen!!

Menstruatie

Vanuit de Chinese Geneeskunde hoort de menstruatie normaal te verlopen. Helaas is dat bij veel vrouwen niet het geval.

Te weinig beweging, strakke kleding rond het bekken, lang zitten, verkeerde schoenen, slecht eten (constipatie geeft druk op de baarmoeder), zijn maar een paar van de factoren die bijdragen bij tot een verminderde circulatie in het bekken.

Een gekantelde baarmoeder kan tot menstruatie problemen leiden.
Het feit is dat de meeste vrouwen een gekantelde baarmoeder hebben, ergens in hun leven in de puberteit tot menopauze. De baarmoeder heeft twee functies; het groeien van een baby of zich schonen. Bij een gekantelde baarmoeder is het onmogelijk om goed bloed af te voeren, zodat het achterblijft en na een tijd gaan deze accumuleren. Er is minder bloedcirculatie mogelijk, er is dikker bloed en dit geeft menstruatie pijn.

acupunctuur Zhong Jiao

De baarmoeder voor de menstruatie en tijdens de menstruatie

Acupunctuur en kruiden verlichten al deze klachten. Kruiden kunnen teveel bloed beperken, pijn verlichten, cycli reguleren, ovulatiepijn verminderen, de doorstroming bij pijnlijke borsten verbeteren.

Menopauze

De menopauze is een natuurlijke overgangsperiode, tussen de 35 en 55 jaar, die zowel lichamelijk (eierstokken en baarmoeder verkleinen) als emotionele transformatie geeft. Vaak helpt een creatieve mindset, een vrouw er door te komen.

Als het je leven gaat beheersen, de opvliegers om je oren vliegen, je niet meer emotioneel kunt beheersen, kan acupunctuur en kruiden een steun bieden.

Andere gynaecologische indicaties waarbij acupunctuur en kruiden helpen;

 • Korte of lange cycli
 • onregelmatige cycli
 • geen ovulatie
 • pijnlijke menstruatie
 • teveel bloedverlies
 • te weinig bloedverlies
 • afscheiding
 • vaginale schimmels
 • vleesbomen
 • ovaria kisten
 • PCOS
 • uterus verzakking
 • endometrisose
 • goedaardige borstaandoeningen, mastopie
acupunctuur Zhong Jiao

symptomen van de menopauze

Borstkanker

acupunctuur Zhong Jiao

Borstkanker komt het meeste voor bij vrouwen in Nederland.
Het cijfer ligt nu bij; 1 op de 8 vrouwen, die borstkanker krijgt.

Voor ondersteuning tijdens en na de reguliere behandeling,
kan ik ondersteunen met acupunctuur en kruiden.
Ik richt me op de bijwerkingen en herstel van het immuunsyteem na een chemokuur of operatie, ondersteuning bij stemmingswisselingen en vermoeidheid, en na de reguliere behandeling, het reguleren van het autonoom zenuwstelsel en  het opbouwen van het immuunsysteem.

acupunctuur Zhong Jiao

“Our greatest glory is not in falling, but in getting up, every time we do”-Confucius

Copyright 2022 © acupunctuur-zhong-jiao.nl | Privacystatement | Alle rechten voorbehouden