Japanse
acupunctuur

acupunctuur Zhong Jiao

Japanse acupunctuur
Kiiko Matsumoto en Toyohari zijn twee Japanse acupunctuur stijlen. De naald technieken van Japanse acupunctuur zijn subtiel en comfortabel. De naalden worden meer oppervlakkig in de huid gezet.

Kiiko Matsumoto

Kiiko Matsumoto stijl Japanse acupunctuur is een stijl die gebruikt maakt van een systematische methode van palpitatie.
Via de hara/buik palpitatie wordt de constitutie vastgesteld.
Een punt wordt getest of het effect, de drukpijn vermindert. Daarna wordt een naaldje gezet. Het is een meetbare en effectieve stijl van acupunctuur.

De patronen van Kiiko Matsumoto zijn oketsu, bloedstagnatie, immuunsysteem, maag energie, hormonale disbalans, endocrien systeem, hart en bloeddruk problemen. Deze reflexzones worden op de buik gepalpeerd.

Manaka Ion Pumping Cords

Manaka Pumping cords zijn koperdraden met een diode in het midden. Elektronen (laag in aantal, zodat het veilig is) gaan door de draden, zodat er een verplaatsing van ionen is.

Oorspronkelijk werden de cords door Yoshio Manaka, voor het behandelen van brandwonden gebruikt. Door de zeer goede resultaten, is dr. Manaka gaan experimenten op de extra meridianen, met protocollen voor tinnitus, rhinitis, spier spasme, astma, hoofdpijn en de meeste bekende voor whiplash op de yang qiao mai en yang wei mai, die door de nek gaan.

Bij acupunctuur Haarlem op de woensdagen,  behandel ik veel met de methode van David Euler, met koper en zink, zonder naalden en daarop de ionpumping cords. Na 20 minuten is er al een resultaat te zien met de Acugraph.

acupunctuur Zhong Jiao

Toyohari

De naalden gaan bij Toyohari niet door de huid heen en blijven niet staan tijdens de behandeling, zoals gebruikelijk bij de Chinese stijlvormen.
De punten worden één voor één behandeld; de therapeut stuurt de behandeling bij door steeds de pols te blijven voelen en eventuele reacties van de patiënt te blijven waarnemen.
De Toyohari stijl kenmerkt zich door een oppervlakkige naaldinsertie ofwel het zogenaamde “contact needling”. Toyohari onderscheidt zich door een geconcentreerde en subtiele naaldtechniek, waarbij de naald de huid net niet of nauwelijks raakt.

Moxa

Behalve met naalden wordt er voor het stimuleren van de acupunctuurpunten ook gebruik gemaakt van een verwarmende techniek door middel van Moxa, het gedroogde kruid Bijvoet ofwel Artemisia Vulgaris. De Moxa wordt met een wierook staafje aangestoken. De techniek is als volgt: De Moxa kegel wordt verwijderd zodra de warmte duidelijk voelbaar is. Dit betekent dat de kegel voor circa 1/3 opbrandt en dan weggehaald wordt. Moxa stimuleert de aanmaak van rode en witte bloedcellen en reguleert het calciumgehalte van het bloed. Ook kan moxa op de naalden een diep verwarmend effect geven.

Ik werk ook met elektrische moxa, dit is zonder rook en voelt zeer aangenaam. Ik gebruik het voor het tonifiëren van punten of op de rug van nek tot staartbeen. Voor fertiliteit, op de rug en buik en bij de naalden om het effect te vergroten.

acupunctuur Zhong Jiao
Copyright 2022 © acupunctuur-zhong-jiao.nl | Privacystatement | Alle rechten voorbehouden