Buikacupunctuur

voor buikacupunctuur

Voor de behandeling, de navel is blauw van kleur.

na buikacupunctuur

Na de behandeling, is er duidelijk een betere doorbloeding te zien.

De techniek voor buikacupunctuur baseert zich op de regulatie van de navel met ‘Ren-8 Shenque’ als centraal punt. Het wordt beschouwd als het eerste systeem van regulatie, de verdeling van Qi en Bloed door het hele lichaam.

De ontwikkeling van het navel regulatiesysteem is verdeeld in twee systemen: het eerste systeem is de oppervlakkige laag van de huid en het zogeheten perifere systeem (bewegingsapparaat). Het tweede systeem ligt in een diepere laag van het abdomen en wordt het viscerale (organen) of Zang Fu systeem genoemd.

Door de acupunctuurbehandeling te richten op het gebied van de buik en de navel behandel je alle lichaamsdelen, aangezien de energiestromen van het gehele lichaam in dit gebied samenkomen.

Abdominaal Systeem

De navel is het centrale punt van het lichaam. Het hoofd is gelokaliseerd op de top bij Ren-12 en de wervelkolom eindigt bij Ren-3. De bovenste ledematen beginnen bilateraal bij ST-24, wat overeenkomt met de schouders. De onderste ledematen beginnen bilateraal bij ST-26, wat overeenkomt met de heupen. Door middel van buikacupunctuur stimuleer je specifieke punten op de buik en kun je probleemgebieden bereiken, wat veelal tot onmiddellijke verlichting van de klachten leidt.

Verstevigen van Yuan Qi

Volgens de BaGua en de lokalisatie van de punten in het abdominale gebied, corresponderen Ren-12 en Ren-10 met het Vuur element, waarmee je Nahemelse Qi, de Milt en de Maag kunt stimuleren. Ren-6 en Ren-4 corresponderen met het Water element, waarmee je Voorhemelse Qi en de Nieren kunt stimuleren. Door bij buikacupunctuur gebruik te maken van deze basale puntencombinatie kunnen moeilijke en gecompliceerde gezondheidsproblemen goed worden behandeld.

Naaldtechniek Buikacupunctuur

Bij buikacupunctuur is het naaldgebruik oppervlakkig en er is geen “de qi”, waardoor de behandeling pijnloos is en door de meeste mensen goed wordt verdragen.

Abdominale acupunctuur wordt steeds populairder in China en in het Westen door zijn efficiëntie bij de behandeling van chronische, langdurige aandoeningen, zoals problemen van het bewegingsapparaat, neurologische aandoeningen, duizeligheid, slapeloosheid, chronisch vermoeidheidssyndroom, spijsverteringsaandoeningen, enzovoort.

buikacupunctuur punten

Buikacupunctuur gebruikt de schildpad als een blauwdruk ter reflectie van alle delen van het lichaam op het oppervlakkige niveau. We zien een omgekeerde foetus bij de oor acupunctuur.

buikacupunctuur schildpad
Copyright 2022 © acupunctuur-zhong-jiao.nl | Privacystatement | Alle rechten voorbehouden