Chinese kruiden

acupunctuur Zhong Jiao

Chinese “kruiden” zijn plantaardige, dierlijke of minerale substanties. De meeste van deze stoffen zijn niet giftig. Zijn ze toch giftig of hebben zij ernstige bijwerkingen, dan worden zij zorgvuldig ontgift. Het eindproduct dat in de natuurapotheek belandt, heeft een maximale geneeskrachtige werking met een minimum aan bijwerkingen.

Kruiden geneeskunde werkt met uw lichaam en niet tegen uw lichaam.

Onder de geneesmiddelen nemen kruiden een belangrijke plaats. In China wordt ongeveer 70% van alle aandoeningen met Chinese kruiden behandeld.

Chinese “kruiden” zijn plantaardige, dierlijke of minerale substanties. De meeste van deze stoffen zijn niet giftig. Zijn ze toch giftig of hebben zij ernstige bijwerkingen, dan worden zij zorgvuldig ontgift.
Het eindproduct dat in de natuurapotheek belandt, heeft dus een maximale geneeskrachtige werking met een minimum aan bijwerkingen.

Een kruidenformule bestaat uit meerdere afzonderlijke kruiden die synergetisch op elkaar inwerken, wat inhoudt dat de werking van de afzonderlijke kruiden groter wordt in combinatie met andere kruiden. Kruiden hebben een tropisme, een meridiaan gerichtheid. Ze helpen elkaar om op de juiste plek te komen, bijv. naar de nek, of schouder, en versterken elkaars actie of heffen de bijwerkingen op.

Het recept wordt aangepast aan de persoon. Het is dus maat op maat werk, en de formules worden steeds aangepast om het gewenste resultaat te behalen.

Chinese kruiden worden breed ingezet bij zeer diverse klachten. U kunt bijvoorbeeld denken aan opvliegers, nachtzweten, hoofdpijn, huidklachten, darmen, slaapproblemen, vruchtbaarheid stimuleren, baarmoederslijmvlies verbeteren, vermoeidheid, herstel na operaties, diabetes, en ook als uw weerstand iets minder is en de energie wat lager. Het is dan een goede manier op de tekorten aan te vullen. Ook preventief, voordat klachten zich verder uitbreiden, is het verstandig om kruiden, in te nemen als tabletten of granulaatpoeder, met wat warm water in te nemen.

Copyright 2022 © acupunctuur-zhong-jiao.nl | Privacystatement | Alle rechten voorbehouden