Ontmoet
Rosalind

Acupunctuur en het werken en voelen met de handen is een mooie behandelwijze. Ik werk dan ook met alle liefde, plezier en aandacht en richt me op het vermogen van lichaam en geest tot zelfherstel en het behoud van vitaliteit.

Inmiddels ben ik na jaren nascholing goed getraind in het palperen, voelen en werken met ons vijfde zintuig, de handen, en behandel naast acupunctuur met Viscerale-en Craniosacraal technieken.
Ik start elke behandeling met de geïntegreerde technieken vanuit de Osteopathie van Frank de Bakker.

Zhong Jiao Acupunctuur

Wat maakt de acupunctuur praktijk net wat anders?

Dat is de combinatie van osteopathie technieken en (esoterische) acupunctuur. Op deze manier behandel ik lichaam en geest samen als één geheel. Waar de klacht is ontstaan, is de oorzaak vaak op een andere plek van behandeling. Waar behandeling nodig is,  test ik uit met de technieken vanuit de osteopathie. En pas de behandeling hier op aan.   Bij een fysieke klacht hoort vaak een emotioneel proces. Hoe ga je om met de klacht en waaruit is het ontstaan?  Daarom integreer ik esoterische acupunctuur. Zodat mensen het bewustzijn naar meer eigen verantwoordelijkheid kunnen vergroten.

De combinatie van acupunctuur, Chinese kruiden en technieken vanuit de osteopathie werken preventief, accumulatief en zorgen voor vitaliteit.

Bij mij in de praktijk, is er ruimte en aandacht voor emotionele aspecten van het herstelproces, dit gebeurt altijd in een sfeer van vertrouwen, veiligheid en persoonlijke intentie.

Elke behandeling is een samenwerking, dit houdt in dat er een eigen verantwoordelijkheid is, (denk hierbij, indien nodig,  aan het aanpassen van voeding, beweging, of rust, of soms het volgen van psychotherapie) om de doelstelling goed te kunnen behalen.

Iedereen is welkom, jong en oud!

Hoe werk ik in de praktijk?

De hoogste vorm van geneeskunde is de behandelwijze die preventief werkt en niet alleen op de uiting van de symptomen.

Ik behandel niet met vaste patronen,  maar door middel van “general listening”, en “mapping” via het bindweefsel,  dit gebeurt via het voelen door het hoofd met lichte druk, via de handen, voeten met “long pressure scan” en kom zo bij de juiste structuren, die de meeste aandacht vragen.

Ik integreer de acupunctuur systemen van Tung, Tan, Klassieke acupunctuur en de Japanse acupunctuur, Toyohari en Manaka.

Een groot stuk van de kracht van de Chinese Geneeswijze is de kruidengeneeskunde. Een goed resultaat vereist “maat op maat” werk.

Vanuit de Japanse acupunctuur studie, ben ik enthousiast over de breed inzetbare Moxa technieken.
Moxa is het kruid Bijvoet, en stimuleert een acupunctuur punt. Moxa op de naald ontspant de spieren,  en is ontspannend en verwarmend voor de onderrug of buik. Een bekende slogan is: “Never go to an acupuncturist, if you don’t smell any Moxa!”

Zhong Jiao Acupunctuur

Waarom heet de Praktijk Zhong Jiao acupunctuur?

Zhong Jiao staat in de Chinese Geneeskunde voor onze Middelwarmer, daar waar de spijsvertering voor een groot deel plaatsvindt. Er is een goed transformatie proces in het lichaam nodig om voeding om te zetten in de juiste kwaliteit en hoeveelheid die het lichaam nodig heeft.

Bij een verminderde werking van de spijsvertering worden voedingsstoffen niet goed opgenomen en verlaten het lichaam. De opname van voeding in ons lichaam draagt bij aan een goed werkend immuunsysteem.

In de Chinese Geneeskunde corresponderen de Vijf elementen, Metaal, Water, Hout, Vuur, en Aarde met respectievelijk de organen de Long en de Dikke darm, de Nieren en de Blaas, de Lever en de Galblaas, het Hart en de Dunne darm en de Maag en de (Chinese) Milt. De Vijf elementen beïnvloeden elkaar in verschillende cycli.

Het Aarde element vormt het centrum en de andere elementen worden gevoed en versterkt door het Aarde element. Het is belangrijk om altijd de Zhong Jiao, de middelwarmer,  te versterken. Dit kan bereikt worden met acupunctuur en Chinese Kruiden.

acupunctuur Zhong Jiao

Copyright 2021 © acupunctuur-zhong-jiao.nl | Privacystatement | Alle rechten voorbehouden