Vragen

Hoe voelt het?

De naalden zijn dun en totaal niet vergelijkbaar met een vaccinatie prik. De meeste mensen voelen een lichte insertie en zijn zich er daarna niet meer bewust van als de naald net onder het oppervlak van de huid is. In het algemeen kan er een lichte sensatie van een prikkeling of stroompje zijn.

Hoe voel ik me na een behandeling?

Dit kan bij ieder verschillen. De meeste mensen voelen zich rustiger en energieker. Tijdens de behandeling kunnen er emoties loskomen. Na de behandeling kan iemand ook een dag wat moe zijn; dit trekt snel weg.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit verschilt per conditie. Als een klacht langer aanwezig is, zal de klacht in het algemeen meer behandelingen nodig hebben. Ik adviseer om te starten met minimaal 1 behandeling per week. Soms heeft iemand baat bij 2 behandelingen per week. Als de klachten verminderd zijn of verdwenen, kan men kiezen voor een aantal behandelingen als onderhoud van de klachten. Dit is belangrijk ter preventie voor het terugkeren van de klacht.

Hoe weet ik dat de acupunctuur aanslaat?

Er zijn hier 6 indicaties voor.

  • Je slaapt beter
  • Je bent je beter bewust, je hoort, ziet en ruikt meer
  • Je bent emotioneler
  • Je hebt meer energie
  • Je voelt je minder gestrest
  • Je hebt een betere en constanter stoelgang

Wanneer deze veranderingen bij jou zelf waarneembaar zijn weet je dat acupunctuur haar effect heeft op de energie in jouw lichaam en dat er resultaten geboekt zullen worden.

Is acupunctuur veilig?

Acupunctuur is zeker veilig. De naalden zijn steriel verpakt. Ze worden maar 1 keer gebruikt en daarna weggegooid. Er zijn geen risico’s voor besmetting. Er zijn geen serieuze bijwerkingen.

Waar kan ik rekening mee houden voor de behandeling?

Het is raadzaam om makkelijke losse kleding te dragen. U mag eventueel uw eigen handdoek meenemen, indien u dat prettig vindt. Zorg dat u wat gegeten heeft, dus niet op de lege maag binnenkomt. Indien u zwanger bent, wordt daar rekening mee gehouden met de keuze van de puntzetting, dus het is wel belangrijk om dit aan te geven.

Moet ik mijn huisarts informeren?

U heeft geen doorverwijzing nodig van de huisarts. Het kan zeker gebeuren, dat door acupunctuur de klachten zodanig verminderen, waardoor u minder medicijnen hoeft in te nemen. Dit kunt u dan met de huisarts bespreken.

Copyright 2022 © acupunctuur-zhong-jiao.nl | Privacystatement | Alle rechten voorbehouden