logo

Rosalind

Acupuncturiste is een prachtig beroep, ik doe dit werk met alle liefde, plezier en aandacht.
Ieder mens is anders, en heeft een unieke benaderingswijze.

Ik ben getraind in het palperen, voelen en werken met ons vijfde zintuig, de handen, met de Engaging Vitality Methode (palpatietechnieken die ontleend zijn aan de osteopathie) en TotalBodyReflex, door Annet Post ontwikkeld vanuit Integrated Manual Therapy en de embryologie. Deze behandel methoden integreer ik met acupunctuur en adviseer, indien nodig, met Chinese kruiden.

Hoe werk ik in de praktijk?

Ik behandel niet met vaste patronen, maar start door middel van “general listening”, en “mapping”, dit gebeurt via het voelen door het hoofd met lichte druk, via de handen, voeten met “long pressure scan” en gebruik palpatie technieken en visercale technieken vanuit de osteopathie om bij de juiste structuren in het lichaam te komen, die de meeste aandacht vragen.

Bij mij in de praktijk, is er ruimte en aandacht voor emotionele aspecten van het herstelproces, dit gebeurt altijd in een sfeer van vertrouwen, veiligheid en persoonlijke intentie.

Elke behandeling is een samenwerking, dit houdt in dat er een eigen verantwoordelijkheid is, (denk hierbij, indien nodig,  aan het aanpassen van voeding, beweging, of rust, of soms het volgen van psychotherapie) om de doelstelling goed te kunnen behalen.

Iedereen is welkom, jong en oud!

Zhong Jiao Acupuntuur

Zhong Jiao staat in de Chinese Geneeskunde voor onze Middelwarmer, daar waar de spijsvertering voor een groot deel plaatsvindt. Er is een goed transformatie proces in het lichaam nodig om voeding om te zetten in de juiste kwaliteit en hoeveelheid die het lichaam nodig heeft. Bij een verminderde werking van de spijsvertering worden voedingsstoffen niet goed opgenomen en verlaten het lichaam. De opname van voeding in ons lichaam draagt bij aan een goed werkend immuunsysteem.

In de Chinese Geneeskunde corresponderen de Vijf elementen, Metaal, Water, Hout, Vuur, en Aarde met respectievelijk de organen de Long en de Dikke darm, de Nieren en de Blaas, de Lever en de Galblaas, het Hart en de Dunne darm en de Maag en de (Chinese) Milt. De Vijf elementen beïnvloeden elkaar in verschillende cycli. Het Aarde element vormt het centrum en de andere elementen worden gevoed en versterkt door het Aarde element. Het is belangrijk om altijd de Zhong Jiao, de middelwarmer,  te versterken. Dit kan bereikt worden met acupunctuur en Chinese Kruiden.

In de praktijk werk ik ook met Moxa, het kruid Bijvoet, deze stimuleert het acupunctuur punt, of verwarmt de naald, en ontspant hiermee de spieren, is verwarmend voor de onderrug of buik. Een bekende slogan is dan ook: “Never go to an acupuncturist, if you don’t smell any Moxa!”