logo

Oosterse wijsheid om de hoek

Oosterse Wijsheid om de hoek bij Zhong Jiao Acupunctuur

Rosalind Vermeulen

WIJDENES – Tussen Hoorn en Enkhuizen, in het mooie Wijdenes, kan jong en oud terecht bij de Acupunctuur praktijk Zhong Jiao Acupunctuur, van Rosalind Vermeulen.
Acupunctuur is op vele punten inzetbaar. Acupunctuur ondersteunt de gehele energiehuishouding, het hormonen- en zenuwstelsel, waardoor men zich snel fitter, rustiger en gezonder gaat voelen. Denk aan maag-en darmklachten, de menstruatie, PMS, overgang en hormonale klachten, huidproblemen, astma, hoesten, hooikoorts, stress, slapeloosheid, alle soorten pijn, depressiviteit, artrose, bewegingsbeperking door pijn, sportblessure als elleboog, nek, rug, schouder, hielspoor en meer.
Rosalind Vermeulen zegt erover: “Mijn mooiste ervaringen als acupuncturiste zijn er meerdere. Zoals wanneer iemand met een pijncijfer van 8 naar 6 gaat. Of als een vrouw na twee jaar niet zwanger worden, toch snel zwanger raakt. Ook gekke indicaties waar mensen last van hebben en die opgelost worden, maken me blij. Dat maakt het vak nog interessanter en leuker. Natuurlijk blijft het een uitdaging, ieder mens is anders. De Chinese geneeskunde kijkt meer naar een totaalplaatje. Wat voor type mens ben jij? Zo kunnen er voor Diabetes meerdere types zijn , waarbij Diabetes een symptoom van een diepere onbalans is. Die disbalans in kaart brengen, is de ziekte zelf bestrijden, maar ook eerder ingrijpen. Het werkt dus preventief. Fytotherapie is maatwerk en ondersteunt de acupunctuur heel goed. Het is een meerwaarde in de praktijk, om het doel sneller te bereiken.”
Voor meer informatie zie www.acupunctuur-zhong-jiao.nl. Voor een directe afspraak kan men bellen of mailen: 06-30334903, info@acupunctuur-zhong-jiao.nl.